Markizy z nadzieniem toffi bezglutenowe 160g
Bezglutenowe Markizy z nadzieniem toffi Bezgluten to słodkie i bardzo smaczne ciasteczka bez glutenu. Wypiekane z doskonałej jakości składników okrągłe herbatniki, przekładane puszystym kremem, są pysznym uzupełnieniem diety bezglutenowej. Bezglutenowe Markizy z nadzieniem toffi sprawdzą się jako słodka przekąska albo szybki deser. . Dedykowane osobom na diecie bezglutenowej. Bezgluten Markizy z nadzieniem toffi bezglutenowe to idealna przekąska czy deser.
Składniki: ciastko (67%): skrobia kukurydziana, margaryna, oleje roślinne - palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy/w zmiennych proporcjach; woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; lecytyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato; mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, syrop skrobiowy, mąka kukurydziana, dekstroza, błonnik pokarmowy, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, olej roślinny (rzepakowy), żółtka jaj, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu; sól, regulator kwasowości: E 575, kwas winowy. Nadzienie toffi (33%): cukier, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy), serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, mączka sojowa w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, emulgatory: lecytyny (zawiera soję), barwnik: karoteny.
Informacje dla alergików:
produkt zawiera mleko, jaja, soję. Na zakładzie konfekcjonowane są: jaja i produkty pochodne, skrobia pszenna bezglutenowa, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, łubin i produkty pochodne; dwutlenek siarki i siarczany, orzechy ziemne.