• PEKTYNA CYTRUSOWA 1KG amidowana

Symbol: 5902751321890
102.09
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10.99
ORLEN Paczka 10.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier Inpost 16.99
Kurier DPD 18.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 606690421

Zostaw telefon

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.

Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru.

W jej skład wchodzi błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.

Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

Sposób użycia: Pektynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, w temp. ok. 60°C i dodać do gotującego się dżemu (przed końcem gotowania).  Zaleca się stosowanie ok. 8-16g pektyny na 1 kg owoców

KRAJ POCHODZENIA: NIEMCY
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość energetyczna: 1130 kJ/ 270kcal
TŁUSZCZE: Tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
WĘGLOWODANY: Węglowodany: 44g w tym cukry 44g
BIAŁKO: Białko: 0,5g
SÓL: Sól: 3,4g
BŁONNIK: Błonnik: 46g
KONSERWANTY: Produkt Bez Konserwantów
MASA NETTO: Masa netto: 1kg
SKŁDNIKI: Pektyna nisko metoksylowana (Amidowana) (E440ii), Dekstroza
Wysyłaj do Empik Marketplace 1
Klasa logistyczna EmpikPlace brak klasy logistycznej
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: Najlepiej spożyć przed końcem: 12.2024
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie