Tortellini funghi - makaron typu tortellini nadziewany serem i grzybami. Wyśmienitej jakości produkt kuchni włoskiej. wyśmienicie smakuje z naszym polskim barszczem, lub podany w stylu włoskim z sosem pomidorowym, grzybowym lub innym.
Sposób przygotowania: zagotować 2,5 litra wody, posolić do smaku, następnie na wrzątek wsypać zawartość torebki, zmniejszyć wrzenie wody, gotować 14 minut, następnie odcedzić.
Składniki: ciasto makaronowe (72%): semolina z pszenicy durum, jaja(19,4% makaronu). Nadzienie (28% bułka tarta ( mąka z pszenicy miękkiej, sól), ricotta (28% nadzienia) (serwatka z mleka, sól) margaryna ( olej kokosowy, olej słonecznikowy, woda), aromaty, sól, borowiki w proszku, gałka muszkatołowa, rozmaryn w proszku. Może zawierać soję.
Parametry:
KRAJ POCHODZENIA::
Włochy
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g::
Wartość energetyczna: 1599kJ/379kcal
TŁUSZCZE::
Tłuszcz: 8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4g
WĘGLOWODANY::
Węglowodany: 62g w tym cukry:3g
KONSERWANTY::
Produkt Bez Konserwantów
MASA NETTO::
Masa netto: 250g
SKŁDNIKI::
Podano w opisie produktu.
Wysyłaj do Empik Marketplace:
1
Klasa logistyczna EmpikPlace:
brak klasy logistycznej
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.