Chrupki drożdżowe ekstrudowane, płatki drożdżowe 500g
Chrupki drożdżowe ekstrudowane
Chrupki z płatków drożdżowych nieaktywnych. Uzyskane w procesie łagodnej ekstruzji nieaktywnych suszonych drożdży Saccharomyces cerevisiae. Produkt jest naturalnymi drożdżami nieaktywnymi w formie chrupki
Crisp Yeast to bogate źródło
· witamin z grupy B, zwłaszcza B1, B2, B6, B12, niacyny i kwasu foliowego.
· Kompletnego białka ( zawartość białka > 30%) o wysokiej zawartości lizyny i doskonałej strawności dodatkowo zwiększonej dzięki ekstruzji,
· Składników mineralnych, zwłaszcza cynku (Zn)
|
Zawartość w Chrupkach |
RDA* |
%RDA/100g |
||||
Kobiety |
Mężczyźni |
Kobiety |
Mężczyźni |
||||
WITAMINY |
|||||||
Witamina B1 (mg/100g) |
8,5 |
1,1mg |
1,3mg |
772,7 |
653,8 |
||
Witamina B2 (mg/100g) |
1,67 |
1,1mg |
1,3mg |
151,8 |
128,5 |
||
Witamina B6 (mg/100g) |
1,29 |
1,3 (1,5)a) mg |
1,3 (1,7)a) mg |
99,2(86) |
99,2(75,9) |
||
Witamina B12 (µg/100g) |
1,67 |
2,4µg |
2,4µg |
69,6 |
69,6 |
||
Niacyna (mg/100g) |
20,5 |
14mg |
16mg |
146,4 |
128,1 |
||
Kwas Pantotenowy (mg/100g) |
3,12 |
5mg (AI)b) |
5mg (AI)b) |
62,4 (AI) |
62,4 (AI) |
||
Kwas foliowy (µg/100g) |
849 |
400 µg |
400 µg |
212,3 |
212,3 |
||
MAKROELEMENTY |
|||||||
Magnez (Mg) (mg/100g) |
103 |
320 (310)c) mg |
420 (400)c) mg |
32,2 (33,2) |
24,5(25,8) |
||
Wapń (Ca) (mg/100g) |
302,6 |
1000 (1200)d) mg |
1000 (1200)d) mg |
30,3 (25,2) |
30,3 (25,2) |
||
MIKROELEMENTY |
|||||||
Żelazo (Fe) (mg/100g) |
2,43 |
18(10)e) mg |
10mg |
13,5 (24,3) |
24,3 |
||
Cynk (Zn) (mg/100g) |
4,9 |
8mg |
11mg |
61,3 |
44,5 |
||