-
Kategorie
- Bakalie
- Cukier, Melasa, Słodziki
- Dla dzieci i niemowląt
- Dodatki do żywności
- Dżemy, powidła, konfitury
- Herbaty
- Kakao
- Kasze, Ryże, Makarony
- Kawy
- Kisiele i budynie bezglutenowe
- Kosmetyki naturalne
- Kuchnia azjatycka
- Mąki
- Miody i produkty pszczele
- Mleko BIO, deserki
- Octy
- Oleje i Oliwy
- Oliwki
- Płatki, Musli
- Produkty bezglutenowe
- Produkty dla diabetyków
- Przekąski
- Przetwory warzywne i owocowe
- Przetwory rybne
- Przyprawy
- Rośliny strączkowe
- Soki, Syropy i Napoje roślinne
- Superfoods
- Suplementy
- Zdrowe słodycze
- Ziarna
- Zioła
- Zupy i dania gotowe
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
Cukier kokosowy 1kg
Cukier kokosowy
- ORLEN Paczka 10.99
- Paczkomaty InPost 13.99
- Kurier Inpost 16.99
- Kurier DPD 18.99
Cukier kokosowy jest to cukier otrzymywany z soku kwiatów palmy kokosowej, jest produkowany bardzo podobnie jak cukry trzcinowe nierafinowane. Sok z kwiatu palmy kokosowej wyciskany mechanicznie, jest redukowany i odparowywany do momentu aż uzyska się cukier brązowy mocno melasowy o intensywnym karmelowym smaku. Cukier kokosowy nie jest poddawany rafinacji przez co zawiera w sobie mnóstwo mikroelementów, składników mineralnych oraz to co w cukrze najważniejsze czyli słodycz. Słodycz w cukrze kokosowym pochodzi w 70% z sacharozy, glukozy 3% i fruktozy 3%, resztę stanowią składniki mineralne i błonnik ( inulina). Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny niż cukier biały buraczany, co ma pozytywny wpływ na utrzymanie odpowiedniego poziomu glukozy we krwi. <?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Cukier kokosowy, jak inne cukry nierafinowane, ma specyficzny karmelkowy smak i zapach, dlatego nie wszystkim przypadnie do gustu słodzenie nim herbaty, czy delikatnych napojów, na których smak będzie miał wpływ.
Cukier koksowy natomiast idealnie komponuje się z deserami, wypiekami, mlekiem lub jako posypka na mussli, lody nadając nie tylko słodyczy ale właśnie karmelowego posmaku.
-
Polecamy
-
Produkty podobne