-
Kategorie
- Bakalie
- Cukier, Melasa, Słodziki
- Dla dzieci i niemowląt
- Dodatki do żywności
- Dżemy, powidła, konfitury
- Herbaty
- Kakao
- Kasze, Ryże, Makarony
- Kawy
- Kisiele i budynie bezglutenowe
- Kosmetyki naturalne
- Kuchnia azjatycka
- Mąki
- Miody i produkty pszczele
- Mleko BIO, deserki
- Octy
- Oleje i Oliwy
- Oliwki
- Płatki, Musli
- Produkty bezglutenowe
- Produkty dla diabetyków
- Przekąski
- Przetwory warzywne i owocowe
- Przetwory rybne
- Przyprawy
- Rośliny strączkowe
- Soki, Syropy i Napoje roślinne
- Superfoods
- Suplementy
- Zdrowe słodycze
- Ziarna
- Zioła
- Zupy i dania gotowe
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
Oryginalne i zadziwiające przepisy na Solone Pistacje, które spróbujesz natychmiast!
2024-01-30 19:16:00Oryginalne i zadziwiające przepisy na Prażone Solone Pistacje, które spróbujesz natychmiast!
Pistacje to pyszne i zdrowe orzechy, które można jeść na wiele sposobów. Tradycyjnie podawane są solone, ale można je również przyprawiać różnymi dodatkami, aby uzyskać nowe i oryginalne smaki.
Oto kilka przepisów na solone pistacje, które z pewnością cię zaskoczą:
Pistacje z bazylią i parmezanem
Składniki:
- 200 g pistacji
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki startego parmezanu
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wysyp pistacje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Posyp solą, bazylią i parmezanem.
- Piecz przez 10-15 minut, aż pistacje się lekko zrumienią.
Pistacje z imbirem i chilli
Składniki:
- 200 g pistacji
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/4 łyżeczki mielonego chilli
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wysyp pistacje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Posyp solą, imbirem i chilli.
- Piecz przez 10-15 minut, aż pistacje się lekko zrumienią.
Pistacje z czekoladą i migdałami
Składniki:
- 200 g pistacji
- 100 g czekolady
- 50 g migdałów
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wysyp pistacje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Dodaj migdały i wymieszaj.
- Polej pistacje czekoladą i migdałami.
- Piecz przez 10-15 minut, aż czekolada się rozpuści.
Pistacje z kokosem i syropem klonowym
Składniki:
- 200 g pistacji
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wysyp pistacje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Dodaj wiórki kokosowe i syrop klonowy.
- Wymieszaj.
- Piecz przez 10-15 minut, aż pistacje się lekko zrumienią.
Te przepisy to tylko kilka przykładów tego, jak można urozmaicić smak pistacji. Wypróbuj je i przekonaj się, który z nich najbardziej ci smakuje!
Oto kilka dodatkowych wskazówek dotyczących przyrządzania solonych pistacji:
- Aby pistacje były bardziej chrupiące, możesz je uprażyć przez dłuższy czas, nawet do 30 minut.
- Jeśli chcesz, aby pistacje były bardziej pikantne, możesz dodać więcej soli lub chilli.
- Możesz również dodać inne przyprawy, np. curry, pieprz czarny lub papryka słodka.
Gdzie kupić solone pistacje?
Oczywiście na Zdrowiuśkie.pl
Zapraszamy do zakupów:
https://zdrowiuskie.pl/Pistacje-PRAZONE-solone-150G-Swojska-Piwniczka-p932
https://zdrowiuskie.pl/Pistacje-PRAZONE-solone-1kg-Swojska-Piwniczka-p520
https://zdrowiuskie.pl/Pistacje-PRAZONE-solone-500G-Swojska-Piwniczka-p853