Kasza gryczana biała niepalona - 25kg

Symbol: 5902751323337

Kasza gryczana biała niepalona

Dostępność: Duża dostępność
133.95
szt.
Zamówienie telefoniczne: 606690421 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
38
  • Kurier DPD 38
Więcej o produkcie
Waga
25.1 kg

To najwartościowsza z kasz. Zawiera w sobie bogactwo walorów smakowych i naturalnych składników. Jest doskonałym składnikiem do sałatek, gołąbków zup i sosów i gulaszu. Doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadów i dań z warzyw.Wyśmienicie smakuje z dodatkiem pieczarek, boczku lub po staropolsku z miodem. Kasza gryczana to nasz sprzymierzeniec w trosce o zdrowe odżywianie. Co ważne, kasza gryczana nie zakwasza organizmu i nie zawiera glutenu! Pomaga także uregulować gospodarkę hormonalną organizmu i poziom glukozy we krwi. Tak więc mamy do dyspozycji zdrowy, całkowicie naturalny, niedrogi produkt, który może być wprowadzony do naszej diety na wiele pysznych sposobów.

Kasza gryczana niepalona, czy palona (prażona)?

To już kwestia smaku. Niektórzy wolą bardziej mocny, charakterystyczny smak prażonej kaszy gryczanej. Jeśli chodzi o zawartość i jakość składników odżywczych, lepiej spożywać kaszę gryczaną niepaloną. Obróbka termiczna kaszy powoduje, że spada jakość białka i zmniejszają się też jego właściwości antyoksydacyjne. Ale i tak kasza gryczana, mimo prażenia, zachowuje prawo do nazywania jej zdrowym produktem.

Parametry:
KRAJ POCHODZENIA::
POLSKA
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g::
Wartość Energetyczna:
TŁUSZCZE::
Tłuszcze: 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
WĘGLOWODANY::
Węglowodany: 75 g, w tym cukry - 2,6 g
BIAŁKO::
Białko: 12g
SÓL::
Sól: 0,01g
BŁONNIK::
Błonnik: 12,6g
KONSERWANTY::
Produkt Bez Konserwantów
MASA NETTO::
Masa Netto: 25kg
SKŁDNIKI::
Ziarno gryki omielane
Wysyłaj do Empik Marketplace:
1
Klasa logistyczna EmpikPlace:
brak klasy logistycznej
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM::
Najlepiej spożyć przed końcem: 13.11.2025
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: